Ophthalmology

بررسي کارائي ژل ليدوكائين بعنوان ماده بيحسي در عمل فيكو با برش قرنيه اي

قاسم امير اصلانزاده*، داوود قره باغي، مسعود پريش، رامين نوري نيا، كامران صداقت
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: dr.aslanzadeh@gmail.com

زمينه واهداف: با پيشرفت هاي شگرفي که در تکنيک هاي عمل جراحي کاتاراکت اتفاق افتاده است، بازنگري و بهينه سازي درروشهاي بيحسي آن نيز از ضرورت هاي آشکار است. بررسي كارايي( اثر بخشي و بي خطري) ژل ليدوكائين بعنوان ماده بيحس كننده در عمل جراحي كاتاراكت بروش فيكوامولسيفيكاسيون با برش قرنيه اي در اين زمينه ودر همين راستا انجام گرفته است. محل اجرا: بيمارستان نيكوكاري دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تبريز – ايران روش بررسي: 25 بيمار مبتلا به آب مرواريد سالخوردگي كه براي عمل كاتاراكت بروش فيكو امولسيفيكاسيون مناسب بودند، تحت بيحسي موضعي غيرتزريقي با ژل ليدوكائين 2% استريل مورد عمل فيكو و گذاشتن لنز فولد بل يا تاشونده قرار گرفتند .23 نفر نيز که شرايط مشابهي داشتند، بطريقه معمول بابيحسي تزريق رتروبالبار عمل شدند. از ميدازولام داخل وريدي نيز بعنوان تسكين قبل از عمل در مواردلازم استفاده ميشد. احساس دردبيمار و رضايت مندي او همچنين رضايت مندي جراح و عوارض حين عمل و بعداز عمل دريک پرسشنامه ثبت ميگرديد. يافته ها: همه بيماران غير از يك مورد عمل راتحت بيحسي غير تزريقي بخوبي تحمل كردند و از آن راضي بودند احساس درد در يك مورد شديد در هيجده مورد متوسط (قابل تحمل )ودر شش مورد خفيف بود .درحاليکه درهمه گروه کنترل درد هنگام تزريق شديد بود (001/0 P≤ ) ازنظررضايت مندي بيمارو جراح نيزاختلاف معني داري در دو گروه مشاهده گرديد(001/0 P≤ ). از نظر عوارض حين عمل در هر دو گروه يك مورد باز شدن كپسول خلفي پيش آمد. بعد از عمل نيز عارضه خاصي درهيچيک از گروه ها مشاهده نگرديد. نتيجه گيري: بنظر ميرسد ژل ليدوكائين 2% اثر بيحس کنندگي کافي دارد،و بر بيحسي تزريقي رتروبالبار ارجحيت دارد، ولذا ميتواند بعنوان يك ماده بيحس كننده موثر و بي خطر در عمل جراحي كاتاراكت بروش فيكو با برش قرنيه اي بكار گرفته شود.

ثبت‌شده: 04 آذر 1388