چکیده
چکيده
زمينه و اهداف: ثابت شده که بستري شدن در بيمارستان و انتظار براي عمل جراحي اضطراب بالايي را در بيماران ايجاد کرده و باعث ايجاد عوارض رفتاري و شناختي مي¬شود که مي¬تواند روي فرايند بهبودي تاثير گذار باشد. پيش بيني و انتظار براي عمل جراحي بدون توجه به وسعت جراحي باعث ايجاد اضطراب مي¬شود. هدف اين مطالعه بررسي اثر ملاقات پرستاري قبل از عمل بر اضطراب قبل از عمل بيمارات تحت اعمال جراحي گوش و حلق و بيني مي¬باشد.
روش بررسي: با استفاده از يک آزمون کنترل شده 45 بيمار منتظر عمل جراحي الکتيو گوش و حلق و بيني توسط پرستار جراحي ملاقات شدند (گروه تجربي). يک گروه کنترل 45 نفري نيز فقط مراقبتهاي روتين بخش را دريافت نمودند. نتايج مورد اندازه¬گيري در اين مطالعه سطح سرمي کورتيزول صبحگاهي بود.
يافته¬ها: ميانگين سطح کورتيزول صبحگاهي در گروه کنترل (100/micg)47/6±88/27 و در گروه تجربي (100/micg)78/6±92/16 بدست آمد.
نتايج نشان مي¬دهد که ميزان کورتيزول صبحگاهي در گروه تجربي کمتر از گروه کنترل است و اين تفاوت از نظر آماري معني دار است (05/0>P).
نتيجه گيري: با توجه به اختلاف معني دار دو گروه کنترل و تجربي، به نظر مي¬رسد که ملاقات پرستاري قبل از عمل توانسته¬است ميزان کورتيزول صبحگاهي را در بيماران تحت اعمال جراحي گوش و حلق و بيني کاهش دهد.