doi: 10.34172/mj.2020.012

فراوانی ویروس هرپس انسانی نوع 8 در بیماران پمفیگوس ولگاریس در بیمارستان سینای تبریز در سال 1395 و 1396

حمیده هریزچی قدیم 1 ORCID logo، ندا رزاقی زنوز 1* ORCID logo، اشرف فخرجو 2 ORCID logo، محمدرضا رنجکش 1 ORCID logo، جلیل هوشیار قراملکی 3 ORCID logo

1 گروه پوست، بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 گروه پاتولوژی، بیمارستان امام رضا،دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3 گروه بیماری های داخلی، بیمارستان امام رضا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسوول؛ ایمیل: ، پست الکترونیکی: dermatologist20@gmail.com

زمینه: پمفیگوس ولگاریس شایع‌ترین فرم بیماری اتوایمیون تاولی پوست است، ویروس HHV-8 (ویروس هرپس انسانی نوع 8) ارتباط شناخته شده‌ای با سارکوم کاپوزی دارد، با توجه به گزارش‌هایی در مورد بروز سارکوم کاپوزی در بیماران پمفیگوس، این مطالعه با هدف بررسی وجود HHV-8 در بیماران پمفیگوس ولگاریس انجام شد.

روش‌کار: در این مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی، 27 بیمار مبتلا به پفیگوس ولگاریس تازه تشخیص داده شده انتخاب شدند. گروه شاهد شامل 27 فرد دارای ضایعات پوستی غیرتاولی خوش‌خیم (اکثرا افراد واجد خال) بودند.رنگ‌آمیزی به روش (Immunohistochemistry, IHC) جهت شناسایی HHV-8 در نمونه‌های بافتی برداشته شده از ضایعات پوستی یا مخاطی در هر دو گروه انجام گردید.

یافته‌ها: از 27 فرد مبتلا به پمفیگوس ولگاریس، در 12 نفر HHV-8 مثبت گزارش شد (44.4%) و در گروه کنترل در 9 نفر از 27 نفر (33.3%) این ویروس وجود داشت (0.402=P).

نتیجه‌گیری: اگرچه شیوع HHV-8 در مبتلایان به پمفیگوس ولگاریس بیشتر بود اما این تفاوت از نظر آماری معنی‌دار نبود و بعید است ارتباط علیتی بین HHV-8 و بیماری پمفیگوس وجود داشته باشد.

کلید واژه ها: پمفیگوس ولگاریس, ویروس هرپس انسانی نوع 8 (HHV-8), ایمونوهیستوشیمی, تبریز

نحوه استناد به این مقاله: هریزچی قدیم ح، رزاقی زنوز ن، فخرجو ا، رنجکش م ر، هوشیار قراملکی ج. بررسی فراوانی ویروس هرپس انسانی نوع 8 در بیماران پمفیگوس ولگاریس در بیمارستان سینای تبریز در سال 1395 و .1396. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1398؛ 41(6):98-105

ثبت‌شده: 18 فروردین 1397
پذیرفته‌شده: 15 اردیبهشت 1398