مجله پزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني تبريز. 1399؛42(6): 781-786.
doi: 10.34172/mj.2021.020

Scopus ID: 85130991695

گزارش مورد

حساسیت به سرجی سل در جراحی مغز و اعصاب

محمدرضا احصائی 1 ORCID logo، مصطفی صادقی 2 ORCID logo، سارا رحیمی 3 ORCID logo، بهزاد غلام ویسی 4* ORCID logo

1 گروه جراحی مغز و اعصاب، بیمارستان کامیاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2 گروه اتاق عمل، مرکز پیوند اعضا و دیالیز منتصریه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3 دانشجو رشته کارشناسی اتاق عمل، كميته تحقيقات دانشجويي، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشكي كردستان، سنندج، ایران.
4 گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسؤول؛ ايميل:، پست الکترونیکی: Behzad.gholamveisi@gmail.com

استفاده از سرجی سل یکی از روش‌های مورد استفاده جهت بند آوردن خونریزی حین اعمال جراحی مختلف به خصوص جراحی مغز و اعصاب است. استفاده از سرجی سل ممکن است باعث عوارضی مانند التهاب، تاخیر در ترمیم بافت و نکروز شود. بیمار خانم 60 ساله با سابقه عمل کرانیاتومی و حساسیت به سرجی سل که با علایم تشنج به بیمارستان مراجعه کرده بود. این بیمار پس از تشخیص توده در ناحیه پاراساژیتال تحت عمل جراحی کرانیاتومی قرار گرفت. پس از بررسی این مورد به این نتیجه رسیدیم که استفاده از سرجی سل می‌تواند با عوارضی برای بیماران همراه شود، از این رو توصیه می‌شود استفاده از سرجی سل در بدن بیمار حتما گزارش شود تا در دوره پس از عمل به عنوان توده، آبسه و یا هماتوم تلقی نشود.
کلید واژه ها: کرانیاتومی, سرجی سل, هماتوم, ساب دورال, حساسیت, جراحی مغز

نحوه استناد به این مقاله: احصائی م ر، صادقی م، رحیمی س، غلام ویسی ب.حساسیت به سرجی سل در جراحی مغز و اعصاب. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1399؛ 42(6):781-786

ثبت‌شده: 03 آذر 1398
انتشار الکترونیکی: 06 اسفند 1399