doi: 10.34172/mj.2021.038

Scopus ID: 85125724293

تاثیر ده هفته تمرین استقامتی بر سطح پروتئین NF-kB و بیان ژن های Atrogin-1 و MuRF-1 در مایوست های قلبی موش های ماده مبتلا به سرطان پستان

نعیمه یزدان شناس 1 ORCID logo، مقصود پیری 1* ORCID logo، مریم دلفان 2 ORCID logo

1 گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
2 گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا ، تهران، ایران
*نویسنده مسئول: *نویسنده مسؤول؛ ايميل: ، پست الکترونیکی: M.Peeri@iauctb.ac.ir

زمینه: آتروفی قلبی از مهم ترین عوارض سرطان است. با توجه به نقش ورزش در بهبود عوارض ناشی از سرطان، هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر ده هفته تمرین استقامتی بر سطح پروتئین NF-kB و بیان ژن های Atrogin-1 و MuRF-1 در عضله قلبی موش های ماده مبتلا به سرطان پستان بود.

روش کار: پژوهش حاضر از نوع تجربی بود. 12 سر موش ماده آزمایشگاهی نژاد بالب سی پس از القا سرطان پستان، به دو گروه کنترل و تمرین استقامتی تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 10 هفته (پنج روز در هفته) روزانه 65 دقیقه با سرعت 60 درصد Vo2max و شیب 15 درجه بر روی نوار گردان دویدند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، بافت بطن چپ جداسازی شد. سطح پروتئین NF-kB به روش وسترن بلات و بیان ژن های Atrogin-1 و MuRF-1 به روش qReal time –PCR در بافت قلب سنجیده شد. داده ها با آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شدند و معناداری نیز 0.05≥p در نظر گرفته شد.

یافته ها: نتایج پژوهش حاضر کاهش معنا­دار سطوح پروتئین NF-kB (p>0.001)و بیان ژن های Atrogin-1(p>0.001) و MuRF-1 (p=0.03) در عضله قلبی گروه تمرین نسبت به گروه کنترل نشان داد (p<0.001). همچنین میانگین وزن عضله قلبی در گروه تمرین استقامتی به شکل معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.001).

نتیجه گیری: به نظر می رسد 10 هفته تمرین استقامتی احتمالا با تاثیر بر مکانیسم های آتروفی قلبی ناشی از سرطان مانند محور التهابی NF-kB/Atrogin-1/MuRF-1 می تواند باعث کاهش روند آتروفی عضله قلبی در موش های مبتلا به سرطان شود.

کلید واژه ها: تمرین استقامتی, NF-kB, Atrogin-1, MuRF-1, سرطان پستان

نحوه استناد به این مقاله: یزدان شناس ن، پیری م، دلفان م. تاثیر ده هفته تمرین استقامتی بر سطح پروتئین NF-kB و بیان ژن های Atrogin-1 و MuRF-1 در مایوسیت های قلبی موش های ماده مبتلا به سرطان پستان. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. 1400؛ 43(1):134-141

ثبت‌شده: 16 مهر 1398
انتشار الکترونیکی: 28 فروردین 1400