چکیده
زمینه: افسردگی با ایجاد اختلال عملکرد در حوزه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی، در بین اختلالات روانپزشکی بزرگترین عامل بار بیماری جوامع در عصر حاضر میباشد. با توجه به وجود ارتباط پیچیده بین شخصیت و افسردگی، برخی اشکال شخصیت ممکن است فرد را مستعد افسردگی نماید و از طرف دیگر افسردگی و علایم آن در شخصیتهای متفاوت به صورتهای مختلف بروز می یابد.
روشکار: مطالعه از نوع مورد شاهدی بوده و جامعه آماری شامل 128 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و 131 فرد عادی میباشد که دادهها از طریق پرسشنامه مزاج و کاراکتر کلونینگر و مقیاس افسردگی همیلتون جمعآوری شده و در نرم افزار 18SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در مقایسه بین دو گروه مشخص گردید افراد مبتلا به افسردگی اساسی از نظر مزاجهای خطرپرهیزی، پاداشخواهی و پشتکار، کاراکترهای خود راهبری و همکاری با افراد عادی دارای تفاوت معنیداری میباشند. افراد دارای افسردگی اساسی خطرپرهیزی، پاداشخواهی و پشتکار بالا و خود راهبری و همکاری پایینتری نسبت به افراد عادی تجربه میکنند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد افراد افسرده و عادی از نظر کاراکتر و مزاج، از یکدیگر متفاوت بوده و این عوامل میتوانند در شدت افسردگی موثر باشند.