doi: 10.34172/mj.2019.046

Biochemistry

تحقیقی

مقایسه مزاج و کاراکتر بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی با گروه کنترل

علیرضا فرنام 1 ORCID logo، الهام رزاق کریمی 1* ORCID logo، مرتضی قوجازاده 2 ORCID logo، سلمان صفی خانلو 1 ORCID logo

1 گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: *نویسنده مسئوول؛ ایمیل: ، پست الکترونیکی: elhamrkarimi@yahoo.com

زمینه: افسردگی با ایجاد اختلال عملکرد در حوزه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی، در بین اختلالات روانپزشکی بزرگترین عامل بار بیماری جوامع در عصر حاضر می‌باشد. با توجه به وجود ارتباط پیچیده بین شخصیت و افسردگی، برخی اشکال شخصیت ممکن است فرد را مستعد افسردگی نماید و از طرف دیگر افسردگی و علایم آن در شخصیتهای متفاوت به صورتهای مختلف بروز می یابد.

روش‌کار: مطالعه از نوع مورد شاهدی بوده و جامعه آماری شامل 128 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و 131 فرد عادی می‌باشد که داده‌ها از طریق پرسشنامه مزاج و کاراکتر کلونینگر و مقیاس افسردگی همیلتون جمع‌آوری شده و در نرم افزار 18SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: در مقایسه بین دو گروه مشخص گردید افراد مبتلا به افسردگی اساسی از نظر مزاج‌های خطرپرهیزی، پاداش‌خواهی و پشتکار، کاراکترهای خود راهبری و همکاری با افراد عادی دارای تفاوت معنی‌داری می‌باشند. افراد دارای افسردگی اساسی خطرپرهیزی، پاداش‌خواهی و پشتکار بالا و خود راهبری و همکاری پایین‌تری نسبت به افراد عادی تجربه می‌کنند.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد افراد افسرده و عادی از نظر کاراکتر و مزاج، از یکدیگر متفاوت بوده و این عوامل می‌توانند در شدت افسردگی موثر باشند.

کلید واژه ها: اختلال افسردگی اساسی, مزاج و کاراکتر کلونینگر, خطرپرهیزی, پاداش‌خواهی, پشتکار, خودراهبری, همکاری

نحوه استناد به این مقاله: فرنام ع، رزاق کریمی ا، قوجازاده م، صفی‌خانلو س. بررسی مزاج و کاراکتر در 128 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی در شهر تبریز و مقایسه با گروه کنترل. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي‌ـ‌درماني تبریز. 1398؛ 41(4):56-63

ثبت‌شده: 02 آذر 1396
انتشار الکترونیکی: 16 شهریور 1398