doi: 10.34172/mj.2021.045

Scopus ID: 85131651520

سیستم اسکلتی عضلانی

وحیده سادات موسوی زاده 1* ORCID logo، حسن دانشمندی 1 ORCID logo، پریسا صداقتی 1 ORCID logo

1 گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسؤول؛ ايميل: ، پست الکترونیکی: v.s.mousavizadeh@gmail.com

زمينه: حرکت ناشنوایان اغلب ناموزون و بدون ریتم است که نقص در قابلیت تعادل، عامل اصلی چنین پدیده ای است. لذا هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرینات تحریک وستیبولار بر تعادل ایستا و پویا در کودکان دچار نقص شنوایی بود.

روش کار: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری شامل تمام کودکان کم شنوا مدرسه پیش دبستانی و دبستان قطب زاده شهر رشت بود که از میان آن ها 24 نفر به صورت در دسترس و به شکل تصادفی در دو گروه کنترل (12 نفر) و تجربی (12 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت شش هفته، هفته ای سه جلسه تمرینات تحریک وستیبولار را انجام دادند. قبل و بعد از دوره تمرینی، تعادل ایستا و پویا به وسیله خرده آزمون برونکینز-اوزرتسکی و تعادل عملکردی با آزمون زمان برخاستن و رفتن اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی همبسته و تحلیل کواریانس در سطح معناداری 05 / 0 ≥ p تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: نتایج مطالعه حاضر پس از اتمام دوره مداخله، تفاوت معنی داری را، بر عوامل تعادل ایستا ( 001 / 0 = p)، پویا ( 02 / 0 =p) و عملکردی ( 001 / 0 =p) در گروه تجربی نشان داد.

نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که یک دوره برنامه تمرینی تحریک وستیبولار می­تواند موجب ارتقاء عملکرد تعادلی ایستا، پویا و عملکردی در کودکان کم شنوا شود.

کلید واژه ها: تحریک وستیبولار, تعادل ایستا و پویا, تعادل عملکردی, کم‌‌شنوا

نحوه استناد به این مقاله: موسوی زاده و س، دانشمندی ح، صداقتی پ. تاثیر شش هفته تمرینات تحریک وستیبولار بر تعادل ایستا و پویا در کودکان دچار نقص شنوایی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. 1400؛43(2):193-200

ثبت‌شده: 21 خرداد 1398
انتشار الکترونیکی: 02 خرداد 1400