doi: 10.34172/mj.2021.036

Scopus ID: 85130615303

طب فیزیکی و توانبخشی

اثر آنی استفاده از بریس زانو بر فعالیت الکترومیوگرافیک عضلات اندام تحتانی طی راه رفتن در افراد با زانو ضربدری

امیرعلی جعفرنژادگرو 1* ORCID logo، فرشاد قربانلو 2 ORCID logo، عارفه مختاری ملک آبادی 2 ORCID logo، صادق قاسمی 2 ORCID logo

1 گروه مدیریت و بیومکانیک ورزشی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2 دانشجو کارشناسی ارشد بیومکانیک ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
*نویسنده مسئول: *نویسنده مسؤول؛ ايميل: ، پست الکترونیکی: amiralijafarnezhad@gmail.com

زمینه: عوامل مختلفی بیومکانیک راه رفتن را تحت تاثیر قرار داده و باعث برهم خوردن کنترل قامتی می­شوند. زانو ضربدری یکی از مهمترین ناهنجاری های اندام تحتانی است که راستای بدن را تغییر داده و باعث برهم خوردن وضعیت آن می­شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر آنی استفاده از بریس زانو بر فعالیت الکترومیوگرافیک عضلات اندام تحتانی در افراد با زانوی ضربدری طی راه رفتن بود.

روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بود. 24 پسر زانو ضربدری (20-30 سال) داوطلب شرکت در پژوهش شدند. در دو شرایط با و بدون بریس زانو در مسیر 10 متری راه رفتند. فعالیت الکتریکی عضلات منتخب با دستگاه الکترومایوگرافی ثبت شد. از آزمون تی زوجی برای تحلیل آماری در سطح معناداری 0.05 استفاده شد.

یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان­دهنده افزایش معناداری فعالیت الکتریکی عضله نیم وتری طی راه رفتن با بریس زانو در مقایسه با شرایط راه رفتن بدون بریس زانو بود (p = 0.037؛ 0.89=d). طیف فرکانس فعالیت الکتریکی سایر عضلات اندام تحتانی هیچ اختلاف معناداری را طی استفاده آنی از بریس زانو نشان ندادند (P >0.05).

نتیجه گیری: عضله نیم­وتری در افراد با زانو ضربدری ضعف دارد. بنابراین افزایش معنادار در طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضله نیم وتری نشان از تاخیر در روند خستگی و بهبود عملکرد و فعالیت این عضله دارد.

کلید واژه ها: بریس زانو, الکترومایوگرافی, زانو ضربدری, راه رفتن

نحوه استناد به این مقاله: جعفرنژادگرو ا ع، قربانلو ف، مختاری ملک آبادی ع، قاصمی ص. اثر آنی استفاده از بریس زانو بر فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی طی راه رفتن در افراد با زانو ضربدری. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. 1400؛43(1):116-123

ثبت‌شده: 18 خرداد 1398
انتشار الکترونیکی: 28 فروردین 1400