مجله پزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني تبريز. 1399؛42(6): 730-736.
doi: 10.34172/mj.2021.014

Scopus ID: 85131159099

Pediatrics

امیر عطاءاله هیرادفر 1* ORCID logo، سید غلامرضا نورآذر 2 ORCID logo

1 مرکز تحقیقات سلامت کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسؤول؛ ايميل: ، پست الکترونیکی: Hiradfara@gmail.com

زمینه: تالاسمی یک بیماری خونی مزمن است که به دلیل وسعت و عمق عوارض ناشی از آن همواره مورد توجه بوده و مدیریت صحیح پیامد های بالینی آن در سطوح مختلف پیشگیری اهمیت ویژه دارد. با توجه به احتمال بالای ایجاد عوارض روانی و اهمیت آنها بخصوص در کودکان، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع اختلالات روانی در کودکان کمتر از 15 سال مبتلا به تالاسمی ماژور و اینترمدیا مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز در سال 93 انجام شده است.

روش کار: در این مطالعه، 60 بیمار تالاسمی ماژور و اینترمدیا به صورت تمام شماری انتخاب شدند. داده‌ها با پرسشنامه استاندارد K-SADS گردآوری شدند. داده‌ها برای بررسی میزان شیوع انواع اختلالات روانی و ارتباط اختلالات روانی با ویژگی های دموگرافیک آنالیز شدند و از نرم افزارSPSS نسخه 22 برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.

یافته ها: میزان فراوانی اختلال افسردگی حدود 18% ، فوبی اجتماعی 20%، بی اختیاری ادراری 5% ، ODDحدود 37% و Conduct disorder حدود 10% است. همچنین مشخص شد که اختلالات روانی با سن و میزان تحصیلات بیماران ارتباط دارد.

نتیجه گیری: مطالعه ما نشان داد که حدود %80 از بیماران، به‌صورت کلی اختلالات روانی دارند. باتوجه به نتایج بدست آمده و شیوع بالای اختلالات روانی در این کودکان، به اقدامات تشخیصی و درمانی روانپزشکی نیاز است.

کلید واژه ها: تالاسمی ماژور و اینتر مدیا, اختلالات روانی, افسردگی, کودکان

نحوه استناد به این مقاله: هیرادفر ا ع، نورآذر س غ. فراوانی اختلالات روانی در کودکان زیر 15 سال مبتلا به تالاسمی ماژور و اینترمدیا مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز در سال 93. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1399؛42(6):730-736

ثبت‌شده: 26 فروردین 1398
انتشار الکترونیکی: 06 اسفند 1399