doi: 10.34172/mj.2019.002

علی اوصالی* ORCID logo

1 گروه فیزیولوژی ورزشی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بناب، بناب، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: osalialiphd@gmail.com

زمینه: افزایش سن، عوامل التهابی و سندرم متابولیک از عوامل موثر در کاهش عملکرد شناختی می‌باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثرگذاری 8 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط و مصرف کورکومین بر سطوح TNF-α و حافظه میان‌مدت زنان 60-65 ساله‌ی مبتلا به سندرم متابولیک می‌باشد.

روش کار: 44 زن مبتلا به سندرم متابولیک به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی‌ها به طور تصادفی به گروه مکمل+تمرین، تمرین، مکمل و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین+مکمل و گروه تمرین، هفته اول سه ست 10 دقیقه‌ای با فواصل استراحت پنج دقیقه با شدت 65 تا 75 درصد از ضربان قلب ذخیره‌ای تمرینات خود را توسط تردمیل انجام دادند. با سپری شدن هر هفته، یک دقیقه به مدت زمان ست های تمرین افزوده می شد. در دو مرحله از آزمودنی‌ها خونگیری و تست حافظه انجام شد. سطوح TNF-α به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت و میزان حافظه‌ی میان‌مدت توسط آزمون یادداری تصویری مشخص شد. برای تجزیه تحلیل داده‌ها از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه، تی جفتی استفاده گردید سطح معنی‌داری 05/0≥P در نظر گرفته شد.

یافته ها: حافظه میان‌مدت پس از هشت هفته تمرین هوازی در سه گروه تجربی نسبت به پیش آزمون بطور معنی‌داری افزایش یافت (05/0≥P) همچنین کاهش معنی‌داری در TNF-α هر سه گروه تجربی مشاهده گردید (05/0≥P).

نتیجه گیری: در اثر هشت هفته اعمال مداخله حافظه میان‌مدت افزایش یافت این تغییرات به احتمال در ارتباط با کاهش TNF-α و بهبودی سندرم متابولیک می‌باشد.

کلید واژه ها: تمرین هوازی, TNF-α, کورکومین, حافظه میان‌ مدت, سندرم متابولیک

نحوه استناد به این مقاله: اوصالی ع. تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مصرف کورکومین بر سطوح TNF-α و حافظه‌ی میان‌مدت زنان60- 65 ساله‌ی مبتلا به سندرم متابولیک. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي ـ درماني تبریز. 1398؛ 41(1): 14-20

ثبت‌شده: 11 دی 1395
انتشار الکترونیکی: 14 اسفند 1397