عفونت تنفسی نوکاردیا آستروئیدس کمپلکس در بیمار مبتلا به اریتماتوز سیستمیک

مسعود کیخا 1 ORCID logo، مهدی خورشیدی 2، بهنام سی سخت پور 2، سپهر نوید 2* ORCID logo

1 گروه میکروب شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2 گروه میکروب شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
*نویسنده مسئول: *نویسنده مسئوول؛ ایمیل ، پست الکترونیکی: sepehr_2006_70@yahoo.com

یک خانم 34 ساله مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک با سابقه انجام دو عمل پیوند کلیه، 4 ماه پس از دومین عمل پیوند با علایم تب، کسالت، تعریق شبانه و درد قفسه سینه به بیمارستان الزهرا اصفهان مراجعه نمود. در نتایج سی‌تی‌اسکن ریه بیمار ضایعه مشابه توپ قارچی مشاهده شد و برای این بیمار عفونت قارچی تشخیص داده شد. با توجه به عدم بهبودی از بیمار نمونه BAL گرفته شد و برای آزمایشگاه میکروب‌شناسی ارسال شد. بر اساس بررسی میکروسکوپی و نتایج تست‌های فنوتیپیک بیمار با تشخیص نوکاردیوزیس ریوی و با توجه به انجام تست های حساسیت آنتی‌بیوتیکی توسط داروی کوتریموکسازول تحت درمان قرار گرفت. عفونت فرصت طلب نوکاردیوزیس یکی از عوامل مرگ و میر بیماران نقص سیستم ایمنی است که می‌بایست به درستی تشخیص داده شود.
کلید واژه ها: نوکاردیا آستروئیدس, ، لوپوس اریتماتوز سیستمیک, کورتیکواستروئید, عفونت

نحوه استناد به این مقاله: کیخا م، خورشیدی م، سی سخت­پور ب، نوید س. عفونت تنفسی نوکاردیا آستروئیدس کمپلکس در بیمار مبتلا به اریتماتوز سیستمیک. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي ـ درماني تبریز. 1397؛ 40(6):98-102

ثبت‌شده: 12 بهمن 1395
پذیرفته‌شده: 24 بهمن 1395