پلی مورفیسم‌های ژن موسینی نوع یک سلول T و ارتباط آنها با بیماری آرتریت روماتوئید

فرزاد عالی زاده مفرد*، پارسا محمد جعفری

1 گروه زیست شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه، ایران
*نویسنده مسئول: *نويسنده مسئول؛ ایمیل: ، پست الکترونیکی: Khashayarsha2500@gmail.com

زمینه: 1-MIT یک عضو از ایمونوگلوبین‌های سلول‌های T و خانواده ژنی موسینی MIT می‌باشد که به عنوان یک ژن مستعد کننده آرتریت روماتوئید در مطالعات گذشته گزارش شده است. هدف از انجام این پژوهش ارتباط پلی مورفیسم‌های ژن 1-MIT با میزان استعداد ابتلا به آرتریت روماتوئید در بیماران دچار آرتریت روماتوئید و افراد سالم بود.

روش‌کار: (Polymerase chain reaction–restriction fragment length polymorphism) PCR-RFLP و (Single Specific Primer-Polymerase Chain Reaction) SSP-PCR به منظور بررسی حضور پلی مورفیسم‌های سکانس‌های ژن 1-MIT در 88 بیمار مبتلا به RA و 88 سالم استفاده شد. از آزمون 2 برای بررسی فراوانی ژنوتیپ افراد و رابطه آن با بیماری آرتریت روماتوئید استفاده گردید. 0.05>P معنی‌دار محسوب شد.

یافته‌ها: فراوانی پلی مورفیسم‌های ژن 1-MIT میان دو گروه مبتلا به RA و کنترل متفاوت بود و ارتباط معنی‌داری میان این پلی مورفیسم‌ها و خطر ابتلا به بیماری RA دیده شد.

نتیجه‌گیری: این نتایج نشان داد که ممکن است پلی مورفیسم‌های232A>G و -1637A>G ژن TIM-1 با استعداد ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید در ارتباط باشد.

کلید واژه ها: 1-MIT, پلی مورفیسم, ، آرتریت روماتوئید

نحوه استناد به این مقاله: عالی زاده مفرد ف، جعفری پ م. پلی مورفیسم های ژن موسینی نوع یک سلول T و ارتباط آنها با بیماری آرتریت روماتوئید. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي ـ درماني تبریز. 1397؛ 40(6):42-48

ثبت‌شده: 06 دی 1395
پذیرفته‌شده: 24 بهمن 1395