اثر اپی گالوکاتچین گالات بر میزان بیان ژن HER2 در رده سلولهای آدنوکارسینومای پستان انسان (SK-BR-3)

مریم مختاری 1، لیلا روحی 2*، نوشا ضیا، جهرمی 3، سیدحسین حجازی 2,4

1 گروه فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2 مرکز تحقیقات سلولی-تکوینی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی ، شهرکرد، ایران
3 گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی ، شهرکرد، ایران
4 مرکز تحقیقات بیماری های پوستی و سالک، گروه انگل و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Lrouhi59@gmail.com

زمینه: ژن (EGFR2 یا ERBB2) HER2 از آنکوژن هاي معروف در سرطان پستان است که تقریباً در ۳۰ ٪ از سرطانهاي پستان بيان آن افزايش مي يابد. در مطالعات متعدد آنتي اکسيدان هاي پلي فنول طبيعي، به علت کارايي بالا و اثر جانبي کم يکي از موثرترين ترکيب هاي مهارکننده سرطان شناسايي شده اند. تحقیقات نشان داده است که چای سبز و کاتچین اصلی آن، اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) ممکن است خطر سرطان را کاهش دهند. در مطالعه حاضر، اثر EGCG بر میزان بیان ژن HER2 در رده سلولهای آدنوکارسینومای پستان SKBR3 مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: سلولهای سرطان پستان انسان SKBR3 با غلظتهای مختلفی از EGCG (۲۰۰ و ۴۰۰ میکروگرم/میلی لیتر) به مدت ۴۸ و ۷۲ ساعت انکوبه شدند. بیان mRNA ژن HER2 بوسیله آنالیز Real Time-RT PCR در سلول های SKBR3 تیمار شده مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: تیمار سلولها با EGCG به مدت ۴۸ و ۷۲ ساعت انکوباسیون سبب کاهش معنی دار وابسته به دوز در میزان بیان ژن HER-2 در گروه های I و II نسبت به گروه کنترل گردید (05/0 P<). نتیجه گیری: اپی گالوکاتچین گالات اثر سمیت سلولی بر روی رده سلولهای سرطانی SKBR3 دارد. بنابراین نتایج مطالعه حاضر نشان می دهند که EGCG می تواند برای درمان سرطان پستان مفید باشد.

ثبت‌شده: 01 مهر 1397