تعیین فراوانی انگلهاي روده اي در پرسنل شاغل در رستوران های دانشگاه های شهر تبريز با روش های انگل-شناسی در سال 1395

امیر محمدزاده 1، عادل اسپوتین 2، طاهره میکائیلی 2، منوچهر فدائی 1*

1 کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: m.fadaee74@yahoo.com

زمینه: بررسی فراوانی عفونت های انگلی علاوه بر شناسایی محیط های آلوده، به عنوان یک شاخص بهداشتی موثردر جامعه به کار می رود شناسایی و تشخیص به موقع این عفونت ها می تواند گامی در جهت افزایش سلامت جامعه وکاهش هزینه های درمان باشد. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین فراوانی عفونت های انگلی روده ای در پرسنل شاغل در رستوران های دانشگاه های شهر تبریز انجام پذیرفت. روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی– مقطعی گذشته نگر می باشد. جامعة مورد هدف، پرسنل شاغل در رستوران های دانشگاه های شهر تبريز در سال 1395 می-باشند که از 87 نفر نمونه گیری به عمل آمد. نمونه های مشکوک با روش های تغلیظ و رنگ آمیزی به دنبال مشاهدات میکروسکوپی بررسی شدند. نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار، بررسي وتحلیل آماری شدند. یافته ها: تعداد کل مبتلایان به آلودگی های انگلی، 16 نفر(4/%18) برآورد گردید. بیش ترین آلودگی در بین تک یاخته ها مربوط به اندولیماکس نانا (61/34%) و از کرم ها نیز تخم همینولیپیس نانا (84/3%) و تخم آسکاریس لومبریکوئیدس (84/3%) تشخیص داده شد. بین توزیع آلودگی در دو جنس زن و مرد تفاوت معنی داری وجود داشت؛ براین اساس آلودگی در مردان بیشتر از زنان تعیین شد (05/0P<). نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد که علي رغم افزایش سطح بهداشت عمومي، هنوز هم عفونت های انگلي به عنوان یکی ازمعضلات بهداشتي مهم درجامعه به شمار می رود. بنابرین آموزش بهداشت، بکار گیری روش های کنترل، پیشگیری، درمان و پیگیری پرسنل آلوده در سلف سرویس ها بخصوص در آلودگی های انگلی بیماریزا باید مهم تلقی گردد.

ثبت‌شده: 01 مهر 1397