مجله پزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني تبريز. 1399؛42(2): 135-142.
doi: 10.34172/mj.2020.029

لیلا بهبود 1 ORCID logo، پوران مرادی پور 1 ORCID logo، الهام ارکان 1* ORCID logo

1 مرکز تحقیقات دارورسانی نانو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسوول؛ ایمیل: ، پست الکترونیکی: elhamarkan@yahoo.com

زمینه: در مطالعه حاضر، یک سیستم زیست سازگار انتقال دارو با استفاده از نانوالیاف کیتوسان-ژلاتین بر پایه روش الکتروریسندگی تهیه شد.

روش‌کار: نانوالیاف به روش الکتروریسندگی تهیه شد و به منظور پایداری در محیط آبی بوسیله گلوتر آلدهید اتصال عرضی داده شد. مورفولوژی سطح و سایز تقریبی نانوالیاف توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ نوری ارزیابی شد.

یافته‌ها: نانوالیاف توصیف ویژگی شده و انواع برهمکنش های دارو و نانوالیاف توسط طیف سنجی مادون قرمزارزیابی شد. تورم پذیری نانوفیبرها در حدود ۸۸/۳٪ و پایداری نانوالیاف در محیط آبی حدوداَ ۳ روز تخمین زده شد.

نتیجه‌گیری: آزمایشات رهایش دارو در بافر فسفات (PBS pH=7.4) نشان داد که رهش دارو در ساعات اولیه به صورت تهاجمی اتفاق افتاده و سپس کاهش یافته و رهاش کنترل شده به مدت سه روز دیگر ادامه یافت. نتایج بدست آمده نشان داد که طراحی سیستم انتقال داروی تریامسینولون به خوبی انجام شده و میتواند به صورت یک پچ کاربردی در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

کلید واژه ها: نانو الیاف, سیستم انتقال دارو, تورم پذیری, نانوالیاف, رهایش کنترل شده

نحوه استناد به این مقاله: بهبود ل، مرادی پور پ، ارکان ا. تهیه نانوالیاف کیتوسان/ژلاتین حاوی داروی تریامسینولون به روش الکتروریسندگی و بررسی آزادسازی دارو. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1399؛ 42(2): 135-142

ثبت‌شده: 11 مرداد 1397
انتشار الکترونیکی: 30 اردیبهشت 1399