بی خطر و عملی بودن كوله سيستكتومي لاپاراسكوپيك سه پورته

علیرضا بربند، رضا میرزایی*، اباسعد قره داغی، عبدالحمید چاوشی خامنه

1 گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: rm5349@yahoo.com

زمينه: كوله سيستكتومي لاپاراسكوپيك امروزه به عنوان استاندارد طلايي در كوله سيستكتومي در سراسر جهان شناخته شده است. از زمان پيشرفت تكنولوژي به تدريج جراحان شروع به كاهش تعداد تروكارها نموده اند كه سبب اعمال جراحي كمتر تهاجمي و در نتيجه تروماي كمتر به بيمار مي¬شود و همچنين سبب كاهش درد بعد عمل شده و نتايج زيبايي بهتري دارد. اين مطالعه برنامه ريزي شد تا دو روش جراحي کله سیستکتومی لاپاراسكوپيک 3 پورته وکله- سیستکتومی لاپاراسكوپيک استاندارد 4 پورته را با هم مقايسه نموده و عملي و بي خطر بودن کله- سیستکتومی لاپاراسكوپيک 3 پورته را نشان دهد. روش‌ کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، از مهرماه 1392 تا مهر ماه 1393، 100 بيمار مراجعه كننده به مركز درماني سيناي تبريز با تشخيص بيماري سنگ كیسه صفرا وارد مطالعه شدند. بيماران بطور تصادفي در دو گروه 50 نفره قرار گرفتند كه گروه اول به روش استاندارد 4 پورته و گروه دوم به روش 3 پورته تحت کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک قرار گرفتند. يافته¬هاي حين عمل و عوارض پس از عمل، در هر دو گروه ثبت شده و مورد مقايسه و آناليز قرار گرفت. يافته‌ها: آسیب مجاری صفراوی و تبدیل به عمل باز در هيچ كدام از گروه¬ها مشاهده نشد. پرفوراسیون کیسه صفرا در گروه 3 پورته کمتر اتفاق افتاد (50/17 در برابر 50/28)(027/0=P). در سایر موارد شامل خونریزی محل عمل و طول مدت عمل اختلاف معنی¬داری بین دو گروه مشاهده نشد. نتيجه‌گيري: استفاده از 3 پورت در کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک عملی و بی¬خطر بود و طول عمل جراحی را افزایش نداد و با عوارض حین و پس از عمل بیشتری نسبت به روش 4 پورته همراه نبود در حالیکه با اسکار جراحی کمتر و نتایج زیبایی بهتر همراه بود.

ثبت‌شده: 18 آذر 1396