نتایج درمانی ثابت کردن تیبیا و فیبولا در مقایسه با ثابت کردن تیبیا به تنهایی در شکستگی های دوبل بستۀ ثلث تحتانی ساق

افشین احمدزاده حشمتی 1، علی یگانه 2*

1 گروه ارتوپدی، بیمارستان باهنر، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
2 گروه ارتوپدی، بیمارستان رسول، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: E-mail: yeganeh471@yahoo.com

زمينه: شکستگی استخوان¬های تیبیا و فیبولا یکی از شایعترین شکستگی¬های اندام در بیماران حادثه دیده می¬باشد. درمان این شکستگی¬ها معمولاً عمل جراحی ثابت کردن استخوان تیبیا است ولی در مورد نتایج حاصل از ثابت کردن استخوان فیبولا مطالعات جامعی وجود ندارد. روش¬ کار: تمام بیمارانی که از مهر 1388 تا مهر 1390 به اورژانس بیمارستان رسول مراجعه کرده بودند و معیارهای ورود به مطالعه را احراز کرده بودند وارد این مطالعه آینده¬نگر شدند و در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول شامل 31 بیمار که تحت درمان به صورت ثابت کردن استخوان تیبیا و فیبولا قرار گرفتند و گروه دوم شامل 34 بیمار که فقط با ثابت¬کردن استخوان تیبیا درمان شدند و میزان درد بعد از عمل، زمان بدست آمدن جوش خوردگی، عوارض درمان و طول مدت جراحی در دو گروه مقایسه گردید. یافته¬‏ها: در گروه اول میزان درد و زمان جوش¬خوردگی بطور معنی¬داری کمتر از گروه دوم بود. در گروه اول هیچ موردی از عدم جوش¬خوردگی مشاهده نشد ولی در گروه دوم یک مورد عدم جوش¬خوردگی وجود داشت که نهایتاً نیاز به جراحی مجدد پیدا کرد. طول مدت جراحی در گروه اول بطور معنی¬دار بیشتر از گروه دوم بود. نتیجه¬‏گیری: ثابت کردن استخوان فیبولا با زمان جراحی طولانی¬تر ولی نتایج بهتری همراه است.

ثبت‌شده: 05 شهریور 1396