نتایج طولانی مدت جراحی و عوارض دیسپلازی تکاملی هیپ کودکان 2 تا 5 ساله

1 بخش جراحی ارتوپدی، بیمارستان شهدا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ايران
2 دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ايران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: seyedsadri52@yahoo.com

زمینه: دیسپلازی تکاملی هیپ (DDH Developmental Dysplasia of Hip,) یک چالش مهم برای ارتوپدی کودکان می¬باشد. اخیرا درمان جراحی تک مرحله¬ای برای کودکان مبتلا به DDH به ویژه در سن بالا مورد توجه قرار گرفته است؛ با این حال تناقض در مورد نتایج طولانی مدت این درمان در مطالعات قبلی وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی نتایج طولانی مدت جراحی تک مرحله¬ای در درمان کودکان مبتلا به DDH می¬باشد. روش کار: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، تعداد 60 هیپ در 50 کودک مبتلا به DDH جراحی شده به روش تک مرحله¬ای در فاصله سنی 2 تا 5 سال بررسی شدند. بیماران به دو گروه زیر 3 سال و ≥3 سال تقسیم شدند و نتایج درمانی از نظر بالینی بر اساس معیار مک کی و از نظر رادیوگرافیک بر اساس معیار سورین مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج درمانی عالی و خوب در هر روش به عنوان نتیجه رضایت¬بخش متوسط و ضعیف بعنوان نتیجه غیررضایت¬بخش در نظر گرفته شدند. یافته¬ها: پیامد جراحی از نظر رادیوگرافیک در 3/73% عالی، 20% خوب، 7/6% متوسط و در 3/93% رضایت بخش بود. پیامد جراحی از نظر بالینی در 7/71% عالی، 3/18% خوب، 10% متوسط و 90% رضایت بخش بود. علی¬رغم نتایج رضایت بخش از نظر بالینی و رادیوگرافیک بیشتر در گروه دو، تفاوت موجود از نظر آماری معنی¬دار نبود. نکروز آواسکولر سر فمور در 3/23% بیماران وجود داشت که سهم گروه یک 30% و سهم گروه دو 7/16% بود که این تفاوت نیز معنی¬دار نبود. نتیجه¬گیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر اثر¬بخشی بالای جراحی تک مرحله ای در درمان DDH می¬باشد که با نتایج بالینی و رادیوگرافیک قابل قبولی همراه می¬باشد.

ثبت‌شده: 21 فروردین 1396