چکیده
زمینه: هیپرپلازی خوش خیم پروستات از بیمارهای شایع مردان مسن است که در بسیاری از موارد نیازمند درمان می باشد. از طرفی میزان بروز فتق مغبنی نیز با افزایش سن بیشتر می شود و تعداد قابل توجهی از افراد با علایم بزرگی خوش خیم پروستات، بطور همزمان دارای فتق مغبنی نیز می باشند. اگرچه ترمیم فتق مغبنی همزمان با پروستاتکتومی سوپراپوبیک یکی از روشهای درمانی است، ولی بطور معمول استفاده نمی گردد. در این مطالعه برآن شدیم تا نتایج این شیوه جراحی را بررسی نماییم.
روش کار: در این مطالعه 122 بیمار که در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز تحت عمل جراحی همزمان پروستاتکتومی سوپراپوبیک و ترمیم فتق مغبنی با تعبیه مش پلی پروپیلن قرار گرفتند، از نظر نتایج و میزان عوارض بررسی شدند.
یافته ها: از 122 بیمار مورد مطالعه، 38 بیمار(1/31%) فتق مغبنی دو طرفه داشتند و از مجموع 170 فتق، 29 مورد مستقیم و 141 مورد فتق غیر مستقیم بود. از 84 بیمار فتق یکطرفه، 33 مورد فتق طرف چپ و 51 مورد فتق طرف راست داشتند. زمان متوسط پیگیری بیماران 4/26 ماه ( 48-12 ماه) بود. در طی زمان پیگیری، موردی از عفونت محل عمل، هماتوم، درد مزمن و عود فتق مشاهده نشد. فقط 3 بیمار (5/2%) هیدروسل بعد از عمل داشتند. در تمام بیماران نتایج جراحی رضایت بخش بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، جراحی همزمان پروستاتکتومی و ترمیم فتق مغبنی با تعبیه مش پلی پروپیلن یک روش مناسب می باشد که به راحتی قابل انجام بوده و از نظر هزینه، مدت عمل جراحی و نتایج پس از عمل کاملا مناسب می باشد.