نتایج میان مدت آرتروپلاستی بای پولار هیپ در بیماران مسن دارای شکستگی تروماتیک گردن فمور

علیرضا صادقپور 1، جعفر گنچ پور ثالث 1، فرزین سلطان محمدلو 2*

1 بخش ارتوپدی بیمارستان شهداء، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ايران
2 دانشکده پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ايران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Farzin.mohammadlou@yahoo.com

زمینه و اهداف: همی آرتروپلاستی به طور کلی یکی از انتخاب های درمانی در موارد شکستگی های جا به جا شده گردن فمور به خصوص در افراد سالمند است. شکستگی های هیپ در افراد مسن به خصوص در افراد سالمند مشکلات زیادی برای سیستم بهداشتی درمانی تحمیل می کند. با درمان مناسب و راه انداختن سریع این بیماران بسیاری از عوارض کاسته می شود. هدف از این مطالعه بررسی نتایج درمان همی آرتروپلاستی بای پولار در موارد شکستگی-های تروماتیک گردن فمور است. مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی تحلیلی 50 بیمار دارای شکستگی گردن فمور کاندید آرتروپلاستی مطالعه شدند. عوارض کوتاه مدت و توانایی عملکردی با پرسشنامه Harris Hip Score مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه 40 بیمار با میانگین سنی 2/8±3/76 سال شامل 12 مرد (30%) و 28 زن (70%) مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین امتیاز عملکردی هیپ 8/20±02/78 بوده است. بین مردان و زنان از نظر امتیاز عملکردی هیپ تفاوت آماری معنی داری وجود داشت و مردان امتیاز بهتری را کسب کرده بودند. مهمترین عوارض یک مورد درفتگی و عفونت بوده است. در سه مورد نیاز به جراحی مجدد وجود داشت. در پیگیری بیماران 35 مورد (5/87%) بی درد بودند و 30 مورد (75%) با عصا به خوبی راه می رفتند. نتیجه گیری: آرتروپلاستی بای پولاربرای شکستگی های هیپ دارای نتایج مطلوب عملکردی است. با توجه به اینکه امکان جاگذاری مناسب برای هر بیمار وجود دارد بسیار پایدارتر بوده و با عوارض چندانی همراه نیست.

ثبت‌شده: 04 آذر 1395