جعفر سلیمانپور مختار مانند
1، محمد حسین کیقبادی
2*، حمید برزگر
2، فرزین سلطان محمدلو
21 بخش ارتوپدی، بیمارستان شهدا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 دانشکده پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
چکیده
زمینه و اهداف: عملکرد منیسک در تحمل وزن، جذب انرژی و پایداری مفصل و ایجاد تجانس سطح مفصلی از اهمیت بسزایی برخوردار است. روش¬های درمانی در موارد آسیب و پارگی منیسک شامل منیسکتومی و یا ترمیم منیسک به صورت باز و آرتروسکوپیک است. یکی از عوامل مهم تاثیرگذار در نتایج درمانی تکنیک ترمیم است. هدف از این مطالعه مقایسه¬ی مقاومت تکنیکهای گره عمودی و گره دوبل مترس عمودی متقاطع در ترمیم منیسک است.
مواد و روشها:: در یک مطالعه تجربی 12 منیسک خارجی گاو نر که دارای پارگی طولی یک اندازه در دو گروه 6 تایی تقسیم بندی شده بودند با دو روش ترمیم گره عمودی و گره دوبل مترس عمودی متقاطع با یکدیگر از نظر مقاومت در مقابل نیروی کششی و پایداری شکاف ترمیم شده مورد مقایسه قرار گرفتند.
یافتهها: در این مطالعه مقاومت گرههای عمودی 5/12±3/234 نیوتن و در گروه گرههای دوبل مترس عمودی 4/16±7/245 نیوتن بود که تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه وجود نداشت است. پایداری شکاف در مقابل نیروی کششی اعمال شده در گروه گره عمودی 7/11±6/142 نیوتن و در گروه گره دوبل مترس عمودی 8/7±4/182 نیوتن بود که تفاوت آماری معنیداری وجود داشت (02/0=P).
نتيجهگيري: نتایج مطالعه ما نشان دهنده یکسان بودن مقاومت گرههای عمودی و دوبل مترس در برابر کشش است. با این حال پایداری شکاف ترمیم شده در گره-های دوبل مترس عمودی بیشتر است و گرههای دوبل مترس عمودی باعث پایداری بیشتر شکاف ترمیم شده در برابر نیروی کششی میشوند.